Kontakta oss
Prisjakt
4.69 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Äpple och havrebröd

Ett bröd med äpple- och havresmak. Vi kalljäser det över natten och gräddar på baksten för att få den riktigt tjocka och goda brödskorpan.

2.86 av 5 (14 recensioner)
Äpple och havrebröd

Ingredienser

Äpple och havrebröd

  • 5 dl kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 1 dl äpplemos
  • 750 g vetemjöl special
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 dl pumpakärnor
  • 20 g salt

Gör så här

  1. Blanda kallt vatten, äpplemos, mjöl, havregryn, olja, vinäger och smulad jäst i köksmaskinens bunke.
  2. Arbeta degen smidig, i ca 12 minuter. Tillsätt salt, pumpakärnor och blanda i ca 2 minuter till.
  3. Pensla lite olivolja på toppen av degen och täck med plastfilm. Låt degen sedan stå i en Rostfri bunke i kylen över natten, ca 8-10 timmar (tänk på att degen tredubblar volymen).
  4. Ta ut ur kylen, dela i två delar och rulla ihop dem till spänstiga rullar. Lägg i mjölad oval jäskorg (ca 28 cm) med skarven neråt och låt brödet jäsa 2-3 timmar i rumstemperatur under kökshandduk.
  5. Förvärm din baksten i 250 graders ugn. Stjälp upp bröden försiktigt och grädda 5 minuter. Sänk sedan värmen till 190 grader och grädda brödet tills kökstermometern visar en kärntemperatur på 96 grader. Tag ut och låt det svalna på bakgaller under en kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du inte äger en baksten kan du förvärma en ugnsplåt.
  • Vill läsa mer om hur du bakar ett perfekt matbröd? Kolla in vår matbrödsguide!
  • Använd en snittkniv för att snitta snygga mönster i ditt bröd.
  • När du bakar brödet på en baksten kan det vara bra att använda en brödspade för att ta ut brödet ur ugnen. De minimerar risken att bränna sig.

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13188 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se